Sådan får du et tidløst køkken

Sådan får du et tidløst køkken

Nogle er til det trendy top-moderne køkken, og andre er til det tidløse. Uanset hvad er det tidløse køkken er sikkert valg, hvis du en dag overvejer at sælge din bolig igen. Men skaber du et tidløst køkken? Vi har samlet en liste med råd til, hvordan du griber det an og skaber stilen.

1. Behov

Start med at finde ud af, hvad dine behov er. Mennesker er meget forskellige i et køkken. Nogle er meget ryddelige og sætter pris på orden, og andre overlader ting til tilfældigheden. Hvis du dog hører den første kategori til, er det vigtigt, at du overvejer dine køkkenelementer. Læs vores boligindlæg Sådan får du den bedste køkkenløsning her. Hvis du mere hælder til den sidste, bør du nok alligevel overveje, hvordan du udnytter pladsen og køkkenet bedst.

2. Stil

Når du skal ramme tidløst, er det vigtigt at gå efter de lyse farver eller klassiske hvide. Så kan det være op til den enkelte at indrette sig med farver i form af boligtilbehør, farvede grydeskeer eller blomstrede gardiner. Hvid går du aldrig fejl af. Derudover skal du overveje at vælge låger, skuffer og skabe uden greb. Greb er en af de ting, hvor trenden hurtigt skifter. Derfor er det et sikkert valg fravælge greb.

3. Materialer

Når det kommer til materialer, ser vi lige nu en stor trend i natursten. Og selvom det kan være fristende, at være med på moden og få det samme look, skal man dog overveje, at vælge en mere klassisk bordplade i f.eks. laminat. Den er nem at holde, fås i mange farver og er meget taknemmelig i sin fremtoning. Ja, faktisk kan man ikke helt gå fejl med den. Der er selvfølgelig også mange andre muligheder. Det vigtigste er dog, at vælge noget som ikke går af mode.

4. Materialer

Med tiden får vores køkkener flere funktioner. Ja, det er faktisk gået hen og blevet en trend med et techy køkken, som kan mere end øjet lige skuer. Læs vores blogindlæg om Top 3 køkkentrends i 2021 her. Men udover teknologien skal man huske på, at funktioner dækker over meget mere. Har du brug for en lille ekstra siddeplads i dit køkken, kan du f.eks. vælge at få en udtræksplade. Måske drikker du te hver morgen? I så fald ville du blive glad for en kogende vandhane. Mulighederne er mange, og det er værd at undersøge, hvilke funktioner der er “nice to have” og “need to have”, men husk at tilvælge de funktioner, som snart er en selvfølgelig i de danske hjem.

5. Vedligeholdelse

En af de vigtigste ting du skal overveje, hvis du ønsker et tidløst køkken, er vedligeholdelse. For hvor meget tid gider du egentlig bruge på at rengøre og pleje dit nye køkken? Og hvad med om fem år? Man kan hurtigt blive grebet af lysten til at vælge flotte, og forglemme den praktiske del. Desværre er det bare sådan, at mange køkkenelementer kun forbliver flotte gennem årene, hvis de også får regelmæssig pleje. Derfor skal du tænke dig grundigt om, inden du vælger det ene eller det andet. 

Det tidløse køkken består typisk af de almene behov, den lyse og uforstyrrede stil, det mere klassiske materialevalg, de essentielle funktioner og lidt til, og ikke mindst et vedligeholdelsesniveau som alle kan være med på. Alle er dog forskellige, når det kommer til køkkener. Derfor er det også vigtigt at huske på, hvad du selv synes, mener og føler, når du køber nyt køkken.

Få 3 tilbud

Tips & inspiration