Sådan får du den bedste køkkenløsning

Sådan får du den bedste køkkenløsning

Der er mange ting, man skal tage stilling til, når man skal købe nyt køkken, men en af de første ting er hvilke køkkenelementer, dit nye køkken skal bestå af. Derfor har vi lavet en liste med over de fem vigtigste køkkenelementer, så du kan nemmere kan finde ud af, hvad du har brug for i dit nye køkken.

Køkkenelementer

Der findes mange muligheder hos de danske køkkenleverandører i dag, når det kommer til køkkenelementer. Det svære spørgsmål er dog altid, hvilke køkkenelementer skal man vælge? For at forenkle det, findes der;

  • Underskabe
  • Overskabe
  • Skuffer
  • Hylder
  • Højskabe
  • Hjørneskabe

Underskabe

Underskabe er et element fuld af muligheder. Du kan opbevare gryder, kolonialvarer, indbygge en opvaskemaskine eller lave en kogeø. Ja, faktisk er underskabet nok det mest fleksible element. Dog skal man huske på, at man nogle gange skal bukke sig, for at kunne se, hvad der er i skabet.

Overskabe

Overskabe giver overblik. De gør det nemt at få fat i dine køkkenting, hvad end det er drikkeglas og service, køkkenmaskiner eller noget helt andet. Overskabe hænger ofte højt, hvilket kan give en udfordring for familiens mindre medlemmer.

Skuffer

Skuffer er en essentiel del af et køkken. De fås med hængsler, softclose, indsatser der kan opdele dem i mindre rum og meget mere. De kan være lave, som er gode til bestik og småting, og de kan være høje, som er super til potter og pander, tallerkener og andre ting du bruger meget til hverdag.

Hylder

Med hylder kan du både få dine smukke køkkenting fremvist og gøre dem til en del af din indretning, men dine ting bliver også lettere tilgængelig. Med hylder og nips kommer dog også støv, og hvis man gerne vil undgå at tørre sine ting af, så skal man måske undgå åbne hylder.

Højskabe

Den bedste løsning til større opbevaring er helt sikkert højskabe. De kan indrettes med hylder eller skuffer, og giver mulighed for, at du kan få alle de ting, du ikke bruger til dagligt gemt af vejen, så det ikke roder. Mange bruger også deres højskabe i køkkenet til at opbevare støvsugeren, strygebrættet og deres affaldssorterings-løsning.

Hjørneskabe

Hvis man gerne vil udnytte pladsen optimalt i sit køkken, skal man overveje et hjørneskab. Et hjørneskab kan godt være lidt besværligt at komme til, så derfor bør du stille ting, som du ikke bruger så ofte eller overveje at få et roterende stativ, så du nemt kan tilgå det.


Ved at sammensætte de mange køkkenelementer efter dine behov, får du et køkken, som føles mere vanligt. Et køkken er noget man bruger dagligt, og derfor er det vigtigt, at er praktisk, og at du får plads til alt det, du nu har brug for at kunne opbevare. Gør dig selv nogle tanker om, hvordan dit køkken er indrettet i dag, hvilke elementer du bruger mest og hvordan, og ikke mindst hvordan dit nye drømmekøkken er indrettet.

Få 3 tilbud

Tips & inspiration